InfraWatch verbetert beveiliging bouwplaatsen en terreinen met Mobotix | InfraWatch
 

InfraWatch verbetert beveiliging bouwplaatsen en terreinen met Mobotix

Geschreven op 12-apr-2016
InfraWatch verbetert beveiliging bouwplaatsen en terreinen met Mobotix
InfraWatch uit Drachten heeft een mobiele oplossing ontwikkeld voor toezicht op bouwplaatsen en terreinen, gebaseerd op Mobotix-camera’s. Deze oplossing ondersteunt standaard audio, via een ingebouwde microfoon en speakers, terwijl het systeem tevens te leveren is met een thermische lens, om over een grote afstand temperatuursveranderingen te kunnen registreren.
De ontwikkeling van InfraWatch is ontstaan uit ontevredenheid over bestaande oplossingen voor cameratoezicht op bouwplaatsen en terreinen. "Wij hebben met andere oplossingen ervaren dat inbrekers op onherkenbare wijze camera’s afleiden, terwijl handlangers vrij hun gang gaan”, vertelt InfraWatch directeur Klaas Algra. "Dat is namelijk een groot nadeel van alle camera’s die op incidenten inzoomen. Mobotix-camera’s maken dankzij 6-megapixel Moonlight-technologie altijd scherpe 180-graden opnames, zelfs bij weinig licht, waarop je via de bijbehorende video-software naar wens kunt inzoomen. Verder bevatten ze standaard audio en I/O-poorten om er extra functionaliteit aan toe te voegen.”

Minder loze alarmmeldingen

Een ander onderscheid is volgens Algra de MxActivitySensor van Mobotix, die volgens hem tot 90 procent minder loze alarmmeldingen oplevert. Dat gebeurt door onderscheid te maken tussen voertuigen, personen of objecten waarvoor het nodig is een alarm te genereren en niet relevante bewegingen, zoals bewegende takken, rondvliegende bladeren of neerslag. Verder werkt de InfraWatch-oplossing CO2-neutraal, door de combinatie van een zonnepaneel en energiecel. Afhankelijk van de bouwplaats of ander terrein, levert InfraWatch een combinatie van mobiele camerapalen en 24/7 toezicht vanuit een eigen alarmcentrale.

Reageer op dit artikel: