Infrawatch op Trekkertrek | InfraWatch
 

Infrawatch op Trekkertrek

Geschreven op 28-jun-2018
Infrawatch op Trekkertrek
InfraWatch verzorgt dit jaar de beveiliging van Trekkertrek in Sebaldeburen, gedurende het weekend van 30 juni en 1 juli. Stichting Trekker Evenementen Sebaldeburen kiest voor Infrawatch omdat zij geen stroomvoorziening over de gehele locatie hebben. Infrawatch verzorgt daarom 2 zonnepaneel versies en 1 hybride versie. Welke gedurende het hele weekend geen stroomvoorziening nodig hebben. 
 

Wat is trekkertrek? En wat gebeurt er op de baan?

Het gaat bij Trekkertrek om ware krachtexplosies waarbij de sleepwagen van meer dan 20 ton over een afstand van 100 meter verplaatst moet worden.

De sleepwagen, is een soort oplegger die aan de voorkant niet op wielen maar op een slede rust. Op de sleepwagen bevindt zich een ballastbak die gevuld kan worden met gewichten en met een ketting via een versnellingsbak verbonden is met de wielen van de oplegger.

Aan het begin van de trekpoging (ook wel run of pull genoemd) staat de ballastbak achterop de sleepwagen. Als de sleepwagen vooruit getrokken wordt, verplaatst de ballastbak zich naar voren. Hierdoor komt er steeds meer gewicht op de sleepvoet waardoor het voor de tractor steeds moeilijker wordt om de sleepwagen voort te bewegen.

Wanneer de 100 meter bereikt wordt, spreken we van een "Full-Pull”. Als er meerdere deelnemers een Full-Pull weten te behalen, dan moeten zij het voor een verzwaarde sleepwagen opnieuw proberen.

De sleepwagen bemanning kan op 3 manieren de sleepwagen zwaarder afstellen:

 Door een hogere versnelling te kiezen. Hierdoor is de ballastbak eerder boven de sleepvoet.
 Door stalen messen onder de sleepvoet te draaien. Deze steken dan onder de sleepvoet, waardoor extra weerstand geboden wordt.
 Door extra gewichten in de ballastbak te plaatsen.

 

Wij, als Infrawatch, vinden het mooi dat wij onze diensten kunnen aanbieden. 

 

Wilt u ook camerabewaking op locatie? Neem dan snel contact met ons op en kijk wat wij voor u kunnen betekeken! 


Reageer op dit artikel: